Какво е Race for the cure

Какво е Race for the cure

Всяка година, в последната неделя от месец септември, хиляди хора се събират, за да се обединят в борбата срещу рака на гърдата и да празнуват победата на болестта.

9 април 2020

Всичко започва през 1983 г в Далас, САЩ, когато за пръв път се състои Race for the Cure. Всяка година, в последната неделя от месец септември, хиляди хора се събират, за да се обединят в борбата срещу рака на гърдата и да празнуват победата на болестта.

Най-често срещаното онкологично заболяване при жените е ракът на гърдата. Това е световен проблем, който засяга средно една от осем жени в България. Всяка година в света се диагностицират над 10,800 мъже и жени с това заболяване. Превенцията, информираността и надеждата, че това е често лечимо състояние, са важни фактори, които обществото трябва да приеме.

Тази година за пръв път в България ще организираме световното събитие Race for the Cure , което се провежда в над 100 града с над 1.5 милиона участници.

Race for the Cure е един уникален ден, в който ще има бягане 5км, ходене 2км, много забавления и приятни емоции. На този ден хората изразяват своята солидарност и подкрепа към всички, борещи се с рака на гърдата и си спомнят за тези, които са изгубили битката.

26 септември

2021
Days to go
Запиши се!